+30 210 5051277

Αναληφθέντες Διδάσκαλοι

Αναληφθέντες Διδάσκαλοι

Αναληφθέντες Διδάσκαλοι

Επιμέλεια: Ελένη Πιππή

 

Οι Αναληφθέντες Δάσκαλοι είναι οντότητες που έχουν ενσαρκωθεί αρκετές φορές στην γη, ανέπτυξαν την ικανότητα να μορφοποιούν τις ενέργειες, γέμισαν με γνώσεις και σοφία και έτσι έγιναν οι Διδάσκαλοι των Διδασκάλων. Εργάστηκαν με επιμέλεια και εξελίχθηκαν πολύ πιο γρήγορα από έναν μέσο άνθρωπο.

Είναι εκείνα το όντα όπου από ένα υψηλότερο πεδίο φωτός υπηρετούν την ανθρωπότητα και μπορούν να έρχονται στο πεδίο της γης και να φεύγουν όποτε θελήσουν, χωρίς να περνούν από την διαδικασία της ενσάρκωσης. Έχουν αναπτύξει την πλήρη συνείδηση πως είμαστε ένα αδιαίρετο κομμάτι του Θεού, του Όλου, και έχουν αποσυνδεθεί από την δύναμη του κατώτερου εαυτού και της προσωπικότητας. Με λίγα λόγια

 • Κατανοούν τις λειτουργίες ψυχής και πνεύματος
 • Κατανοούν τους αόρατους κόσμους στην ολότητά τους και έχουν επαφή με τα φωτεινά όντα της δημιουργίας
 • Υπάρχουν σε μια απόλυτη αταραξία και γαλήνη και βιώνουν μια απερίγραπτη ευτυχία
 • Βιώνουν την αδιάσπαστη ενότητα μεταξύ τους και βοηθούν την ανθρωπότητα με κοινό όραμα
 • Συνεχώς προσπαθούν να συνεισφέρουν στο θεϊκό σχέδιο
 • Είναι μαζί μας, για να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε τα δυναμικά μας στοιχεία, να ενθυμηθούμε τη θεϊκή μας καταγωγή και την γνώση που κρύβουμε μέσα στο ασυνείδητο μας, να μας βοηθήσουν με ελεύθερη σκέψη και αγάπη να αναδείξουμε τις θετικές ποιότητες που κρύβουμε μέσα μας και να ακολουθήσουμε το δρόμο της αυτοπραγμάτωσης μέσα από μια ανεπτυγμένη συνείδηση.

Οι πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν από τους διδασκάλους ήταν προς την ρωσίδα αποκρυφίστρια Elena Blatvatsky η οποία μαζί με τον Henry Steel Olcott και ο William Q. Judge , το 1875, ιδρύει τη Θεοσοφική εταιρεία. Η θεοσοφία προάγει ένα σύστημα που συνθέτει επιστήμη, θρησκεία και φιλοσοφία., με βασικό σκοπό την ελεύθερη σκέψη μακριά από δόγματα, φανατισμούς και προκαταλήψεις.

Από εκεί και πέρα ξεκινά μια μεγάλη σειρά συγγραμμάτων, με διδασκαλίες κυρίως που λάμβανε από τους αναληφθέντες δασκάλους. Αυτή ήταν η αρχή, φτάνοντας σήμερα στη Νέα Εποχή όπως ορίζεται, όπου ο μέσος άνθρωπος δίνει περισσότερη έμφαση σε πνευματικές αξίες και στην ενότητα με όλα τα όντα δημιουργίας.

Οι πηγές για τους αναληφθέντες δασκάλους πλέον στη Νέα Εποχή που διανύουμε, είναι αρκετές και όσοι ενδιαφέρονται και είναι ευαισθητοποιημένοι, μπορούν να ψάξουν και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους. Εδώ θα αναφέρω κάποιους από τους πιο γνωστούς Αναληφθέντες δασκάλους με τους οποίους προσωπικά έχω λάβει όλα αυτά τα χρόνια αγάπη και καθοδήγηση καθώς και στα πολύμηνα μαθήματα της «Ουράνιας Σφαίρας», θα βρείτε τα ανάλογα μαθήματα στα οποία διδάσκονται περισσότερες λεπτομέρειες και αναλύονται περισσότερες ποιότητες δασκάλων.

Σημείωση: Σε επόμενο άρθρο θα βρείτε και τις αντιστοιχίες των διδασκάλων με τις κοσμικές ακτίνες φωτός.

Υπάρχουν αρκετοί ακόμη διδάσκαλοι που συνεχίζουν να υπηρετούν την εκδήλωση του θεϊκού σχεδίου στην ανθρωπότητα. Θα ξεκινήσουμε αναφέροντας τις τρεις πρώτες μεγάλες κοσμικές οντότητες που ίδρυσαν την ιεραρχία του Φωτός , με το όνομα Σαμπάλλα (Shamballa) και επιβλέπουν από ένα ακόμη υψηλότερο πεδίο την ανθρωπότητα και την εξέλιξη της:

Σανάτ Κουμάρα (κύριος του Κόσμου/ αρχαίος των ημερών)

Γκωτάμα Βούδας (νυν κύριος του κόσμου)

Μαϊτρέγια (παγκόσμιος διδάσκαλος και εκπαιδευτής/ κατέχει το αξίωμα του Βούδα στις ανώτερες σφαίρες)

Εν συνεχεία, συναντούμε:

ΚΟΥΤ ΧΟΥΜΙ ΛΑΛ ΣΙΓΚ (Kuth Humi Lal Singh)

Η πνευματική εργασία του δάσκαλου Kuthumi είναι να φέρει στη γη λεπτοφυής ενέργειες αγάπης και σοφίας, ώστε και εμείς με τη σειρά μας μέσα από αυτές τις ποιότητες, να διευρύνουμε περισσότερο το καρδιακό μας κέντρο. Μας διδάσκει την πραότητα και την υπομονή ώστε να πετύχουμε την πνευματική μας ανάπτυξη.

Ο δάσκαλος εργάζεται πνευματικά με όσους επιθυμούν να αναπτυχθούν εσωτερικά και να αποκτήσουν γνώσεις με σοφία και αρετή, απελευθερώνοντας κάθε δογματισμό ή φανατικές απόψεις. Μαζί με τους πνευματικούς δασκάλους Ελ Μορύα και Τζβάλ Κουλ, έδωσαν την κατάλληλη ώθηση να δημιουργηθεί το 1875 η Θεοσοφική Εταιρεία από την Blatvasky.

Κάποιες από τις ενσαρκώσεις του δασκάλου ήταν:

 • Thutmoses III, προφήτης των Φαραώ
 • Πυθαγόρας, έλληνας φιλόσοφος
 • Βαλτάζαρ, ένας από τους 3 βασιλείς που παρευρέθηκαν στη γέννηση του Ιησού
 • Φραγκίσκος της Ασίζης
 • Sha Jahan, έδωσε εντολή να χτιστεί το Taj Mahal
 • Kuth Humi Lal Singh

 

Το Τέμπλο του (ο ιερός του τόπος) βρίσκεται στο Κασμίρ των Ινδιών και είναι το Τέμπλο της Αγάπης και Σοφίας.

ΚΟΜΗΣ του ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ (Saint Germain)

Η πνευματική εργασία του δασκάλου Germain είναι να προωθήσει την πνευματική ανάπτυξη και την μετουσίωση, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Μας διδάσκει την μεταστοιχείωση φέρνοντας στη γη την ιόχρου-βιοελτί εξαγνιστική φλόγα.

Ο δάσκαλος εργάζεται πνευματικά με όσους βρίσκονται σε μια εξελικτική πορεία και μεταμόρφωση. Επίσης βοηθά όσους βιώνουν μια σημαντική μεταβατική περίοδο στη ζωή τους και χρειάζονται υποστήριξη προς την αλλαγή. Ένας σημαντικός δάσκαλος της εποχής της Νέας Ενέργειας γιατί καθοδηγεί την ανθρωπότητα στις γνώσεις και τη σοφία της δημιουργίας.

Υπάρχουν πολλές αναφορές για την παρουσία μέσα στο χρόνο, του δασκάλου Germain αφού είχε την ικανότητα να βρίσκεται σε διάφορα μέρη του κόσμου ταυτόχρονα μιας και κατείχε την σοφία της αλχημείας.

Κάποιες από τις ενσαρκώσεις του δασκάλου ήταν:

 • Ιερέας στην Ατλαντίδα
 • Προφήτης Σαμουήλ
 • Ιωσήφ ο Ναζωραίος
 • Μέρλιν, μάγος και σύμβουλος του βασιλιά Αρθούρου
 • Χριστόφορος Κολόμβος
 • Παράκελσος
 • Κόμης του Αγίου Γερμανού

 

Το Τέμπλο του (ο ιερός του τόπος) βρίσκεται στην Τρανσυλβανία και είναι το Τέμπλο της Θεουργίας.

ΤΖΒΑΛ ΚΟΥΛ (Djwal Khul)

Η πνευματική εργασία του δασκάλου Djwal Khul είναι να εκφράσει στη γη την ποιότητα της αγνής αγάπης πέρα από κάθε μορφή θυσίας. Είναι ο δάσκαλος της θεραπείας και ασχολείται ειδικά να μεταφέρει γνώσεις και διάφορες τεχνικές στη γη καθώς και θεματοφύλακας των Ακασικών αρχείων. Είναι μέγας δάσκαλος της απόκρυφης σοφίας, των μυστηρίων και της εσωτερικής ψυχολογίας και μετέφερε πάρα πολλές γνώσεις μέσω διαυλισμού ( channeling) τόσο στην Έλενα Μπλατβάσκυ όσο και αργότερα στην Αλίκη Μπέιλη.

Στη τελευταία του ενσάρκωση ως Τζβαλ Κουλ ήταν ένας θιβετιανός μοναχός όπου ήρθε σε φώτιση καθώς ασκήτευε στο μοναστήρι. Προηγούμενες ενσαρκώσεις είχε και ως Κάσπερ, ένας από τους βασιλείς που παρευρέθησαν στην γέννηση του Ιησού και ως ο Κουμφούκιος.

ΕΛ ΜΟΡΥΑ ( El Morya)

Η πνευματική εργασία του δάσκαλου El Morya είναι η εγκαθίδρυση της ισχυρής πίστης και θέλησης σε όλους τους ανθρώπους. Είναι ο δάσκαλος που μας βοηθά στο μονοπάτι της εσωτερικής μας φώτισης θυμίζοντας μας τη δύναμη και το θάρρος που χρειαζόμαστε ώστε να προχωρήσουμε στο μονοπάτι μας.

Στην τελευταία του ενσάρκωση ήταν πρίγκιπας στην Ινδία και όταν αναλήφθηκε το 1898 συνέχισε το έργο του προς την ανθρωπότητα δια μέσου της Έλενας Μπλατβάσκυ, ιδρύοντας την Θεοσοφική Εταιρεία και αργότερα δια μέσου της Αλίκης Μπέιλη, η οποία του αφιέρωσε όλα τα συγγράμματά της.

Κάποιες από τις ενσαρκώσεις του δασκάλου ήταν:

 • Αβραάμ
 • Μελχιόρ, ένας από τους 3 βασιλείς που παρευρέθηκαν στη γέννηση του Ιησού
 • Βασιλιάς Αρθούρος
 • Τόμας Μπέκετ
 • Πρίγκιπας Μορύα

 

Το Τέμπλο του (ο ιερός του τόπος) βρίσκεται στο Νταρντζιλίν των Ινδιών και είναι το Τέμπλο της Θείας Θελήσεως.

ΙΛΛΑΡΙΩΝΑΣ (Hillarion)

Η πνευματική εργασία του δάσκαλου Hillarion είναι η καθαρή διαύγεια του νου, ώστε να ενωθούμε ως ψυχές με την Ύψιστη Συνειδητότητα. Είναι ο δάσκαλος που μας βοηθάει να εστιάζουμε στα ταλέντα και στη κρυμμένη γνώση μας ώστε να βρούμε τον θεϊκό μας σκοπό στη γη.

Ο καθαρός νους, η ακρίβεια και η συγκέντρωση, οι επιστήμες και οι κρυμμένες γνώσεις, είναι κάποιοι από τους τομείς που στηρίζει στην ανθρωπότητα μαζί με την καθαρή ποιότητα της θεραπείας , όπως αυτή αναπτύσσεται μέσα από διάφορες μορφές, στο πεδίο της γης.

Κάποιες από τις ενσαρκώσεις του δασκάλου ήταν:

 • Απόστολος Παύλος
 • Θεραπευτής στην Ανατολή
 • ‘Αγιος Ιλλαρίων από την Κύπρο

 

Το Τέμπλο του (ο ιερός του τόπος) βρίσκεται στη Κρήτη και είναι το Τέμπλο της Αλήθειας.

ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ( Lady Mary)

Η Μητέρα Μαρία εκπροσωπεί στη γη την ποιότητα της απόλυτης φροντίδας και αγνότητας ώστε όλοι οι άνθρωποι να ξεπερνούν τις δυσκολίες στη ζωή τους πιο ανάλαφρα. Τη θεϊκή συμπόνια και την τρυφερότητα, την ασφάλεια και την δύναμη της θηλυκής ενέργειας και χάρης.

Αντιπροσωπεύει την αγνότητα, την σύλληψη και την καθαρότητα που χρειάζεται να έχει κάποιος άνθρωπος στο μονοπάτι της ενσάρκωσης του, ώστε να μην παρακάμψει από το θεϊκό του σχέδιο. Διατελεί επίσης αρχηγός στο Καρμικό Συμβούλιο των ψυχών, ώστε να τους θυμίζει πριν ενσαρκωθούν, τη σπουδαιότητα της θεϊκής σπίθας και του θεϊκού σκοπού.

Το όνομα της σημαίνει Εκείνη που έχει αγαπηθεί από το Θεό, μιας και προετοίμασε τον Ιησού- Χριστό στην ενσάρκωσή του για την ανάληψή του. Οι περισσότερες ενσαρκώσεις της στη γη την προετοίμασαν για αυτό το ρόλο όπου μετά αναλήφθηκε, βοηθώντας τους ανθρώπους να παραμείνουν καθαροί εσωτερικά και σταθεροί στις αρετές και στις αξίες του πνεύματος.

Το Τέμπλο της Μητέρας Μαρίας μαζί με τον Ιησού (ο ιερός τους τόπος) βρίσκεται στην Αραβία και είναι το Ερημητήριο της Αναστάσεως.

ΠΑΥΛΟΣ Ο ΕΝΕΤΟΣ

Η πνευματική εργασία του δάσκαλου Παύλου, είναι να μεταφέρει στη γη, εκείνες τις κατάλληλες ποιότητες ώστε οι άνθρωποι να ξεκλειδώσουν τα θεϊκά χαρίσματα τους και να εκφράζονται σε όλους τους τομείς, με την καρδιά και τα ταλέντα τους. Να μπορούν να μορφοποιούν την αστείρευτη ενέργεια τους από τα ανώτερα πεδία τους. Μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε και ως δάσκαλο των τεχνών, όπως της ζωγραφικής και της μουσικής, γιατί φέρνει τη γλυκύτητα και τη χάρη, την ομορφιά και τη καθαρότητα σε κάθε τι που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Στην τελευταία του ενσάρκωση ήταν ένας ιταλός ζωγράφος, όπου όταν αναλήφθηκε το 1588, συνέχισε να υπηρετεί την ανθρωπότητα με οτιδήποτε αφυπνίζει και διευρύνει το καρδιακό κέντρο, όπως και η Μητέρα Μαρία ή ο Κουτχούμι.

Κάποιες από τις ενσαρκώσεις του δασκάλου ήταν:

 • Αξιωματικός στην Ατλαντίδα
 • Δάσκαλος αρχιτεκτονικής στην Αίγυπτο
 • Paolo Veronese

Το Τέμπλο του (ο ιερός του τόπος) βρίσκεται στη Νότιο Γαλλία και είναι το Τέμπλο της Ελευθερίας.

ΣΕΡΑΠΙΣ ΜΠΕΥ ( Serapis Bey)

Η πνευματική υπηρεσία του δάσκαλου Serapis είναι να μεταφέρει στη γη καθαρές εκλεπτυσμένες ενέργειες της αφοσίωσης και πειθαρχίας, ώστε οι άνθρωποι να έχουν μια ξεκάθαρη κατεύθυνση προς τον πραγματικό θεϊκό τους Εαυτό. Μας στηρίζει στο να διαλύουμε τα πάθη και τις εξαρτήσεις που μας ταλανίζουν στην ενσάρκωσή μας και να διατηρούμε κρυστάλλινα καθαρά τα ενεργειακά και φυσικά μας σώματα. Επειδή είναι αρκετά δύσκολο να απαγκιστρωθούμε από τις περιττές γήινες απολαύσεις και εξαρτήσεις μας εμφυσά την ενέργεια της αυστηρής πειθαρχίας με αγάπη για να υπάρξει μια τάξη και καθαρότητα στο εν ζωή μονοπάτι μας.

Ο Σέραπις συνδέεται με την αρμονία και του ουράνιου θόλου όπου εκφράζεται στη γη μέσα από τις τέχνες τη μουσική την ποίηση και έτσι προς τιμή του τραγουδήθηκαν οι 7 νότες του σύμπαντος. Η λέξη «Σέραπις» σημαίνει ευλογημένος και του δόθηκε η τιμή να μεσολαβεί ανάμεσα στους αγγέλους και τους διδασκάλους.

Κάποιες από τις ενσαρκώσεις του δασκάλου ήταν:

 • Ιερέας στη Λεμουρία
 • Φαραώ της Αιγύπτου Amenhotep III
 • Λεωνίδας, βασιλιάς της Σπάρτης
 • Τεχνίτης σtο ναό της Ακρόπολης

Το Τέμπλο του (ο ιερός του τόπος) βρίσκεται στo Λούξορ της Αιγύπτου και είναι το Τέμπλο της Αναλήψεως.

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Η πνευματική εργασία του Ιησού Χριστού στη γη, έθεσε μεγάλα θεμέλια για την αφύπνιση της ανθρωπότητας και «ξύπνησε» τις καρδιές των ανθρώπων, αφού ήρθε να μεταφέρει και να γειώσει την Άνευ Όρων Αγάπη και την Συμπόνια, την Αγάπη εαυτού και την ατομική υπέρβαση. Μας διδάσκει πως για να προχωρήσουμε στην φώτιση του εαυτού μας, χρειάζεται να έχουμε μόνο καθαρές προθέσεις και ειλικρινά συναισθήματα.

Ο ίδιος διένυσε στη γη πάρα πολλές ενσαρκώσεις, ώστε να καταφέρει στην τελευταία του ως Ιησούς, να ενσωματώσει εντός του τις τρεις θεϊκές Όψεις, το Πνεύμα και την Ψυχή μαζί με την Ύλη. Γείωσε έτσι την Χριστική ενέργεια στους ανθρώπους, μία ύψιστη μορφή ενέργειας, ώστε ο κάθε ένας μέσα του να βιώσει την πληρότητα της θεϊκής αγάπης και του καθαρού φωτός με σκοπό να οδηγηθεί στην προσωπική του φώτιση!

 

Το Τέμπλο του Ιησού Χριστού μαζί με την Μητέρα Μαρία (ο ιερός τους τόπος) βρίσκεται στην Αραβία και είναι το Ερημητήριο της Αναστάσεως.

Μάθετε περισσότερα

ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΑΛΜΑ
ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ
ΑΝΑΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ
ΚΡΥΩΝ
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ
ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ