+30 213 0481162 info@ouraniasfera.gr
Select Page

Ο Δρόμος της «Καλής Θελήσεως»

by 1 Jun, 2020

Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο έντονη η ανάγκη για την εσωτερική μας ανάπτυξη και την θεραπεία του Εαυτού, με σκοπό την αρμονία και την ευημερία στη ζωή μας. Επίσης είναι όλο και περισσότερο έντονη, η θέληση για συλλογική προσφορά, εθελοντισμό και υποστήριξη με κάθε μέσο, με στόχο την ενότητα, την ειρήνη και την ευημερία των κόσμων. Όλες οι αναταραχές και οι ανισορροπίες που επικρατούν γύρω μας, δεν είναι παρά μια απεικόνιση των εσωτερικών ταραχών που μας συμβαίνουν, στην συνεχή προσπάθεια μας να προσαρμοστούμε στις κοσμικές αλλαγές που γίνονται και για να επιβιώσουμε, προσπαθούμε να τις αντιμετωπίζουμε με διαφορετικούς τρόπους από αυτούς που είχαμε μάθει. Οι αλλαγές σημαίνουν πρόοδο όταν προοδεύουμε και εμείς που τις ορίζουμε!

Το μόνο σίγουρο πίσω από τις προσωπικές και συλλογικές προσπάθειες που γίνονται για μια καλύτερη αλλαγή, είναι η ενέργεια της θελήσεως – που χρειάζεται όμως επιμονή και καλή πρόθεση – για να οδηγηθούμε σε πιο υγιή αποτελέσματα καθώς και σε ισορροπία ψυχής και νου. Έτσι τις τελευταίες δεκαετίες, αρχίζει να ενισχύεται μία νέα ποιότητα ενέργειας, η οποία μπορεί να «λούζει» τον πλανήτη μας για πολλές χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με τις διδασκαλίες του εσωτερισμού, μα τώρα αρχίζει να αποκτά ισχύ και οι άνθρωποι να κατανοούν την δύναμη της.

Πρόκειται λοιπόν για την ποιότητα της Καλής Θελήσεως όπου εκφράζει την σπερματική προσπάθεια του ανθρώπου να εκφράσει την ανιδιοτελή του αγάπη, μέσα από τις πράξεις και τα λόγια του. Μεγάλος σκοπός της Καλής Θελήσεως είναι η ειρήνη, η αρμονία και η ευημερία κυρίως μέσα στον τομέα των ανθρώπινων σχέσεων. Είναι εδώ για να φέρει μία τεράστια αλλαγή και επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μέχρι στιγμής εκφράζονται οι σχέσεις στο πεδίο της γης. Αν εκφραστεί σωστά, πρώτα από τους κόλπους των συγγενικών σχέσεων μέχρι τις κοινωνίες και τα έθνη, μπορεί να καταργήσει όλα τα αίτια της ανθρώπινης δυσπραγίας όπου δημιουργήθηκαν μετά από μη ορθές σχέσεις και συμπεριφορές. Νοοτροπίες, μη ορθές στάσεις συμπεριφοράς, αρνητικά μοτίβα δράσης μα και παλαιωμένες πεποιθήσεις, μπορούν αν αλλάξουν προς το καλύτερο όταν τα μέλη μιας οικογένειας ή μίας κοινωνίας εκφράσουν την καλή θέληση.

Όσο απλή όμως και αν ακούγεται- ως μία ανώτερη ποιότητα έκφρασης- άλλο τόσο δύσκολη είναι στην πρακτική της όταν, στην πλειοψηφία της η ανθρωπότητα, έχει μάθει να παίρνει χωρίς να δίνει, να αρπάζει χωρίς να συμμερίζεται, να κερδίζει χωρίς να διανέμει, να συμπονά θεωρητικά χωρίς να κάνει κάτι για την ευημερία, να ελέγχει χωρίς να δίνει ελευθερία, να επιθυμεί την εξουσία χωρίς να λαμβάνει υπόψιν το συλλογικό καλό. Υπάρχει δρόμος ακόμη να καταλάβει κάποιος την ασύλληπτη δυναμική της όταν η πλειοψηφία θα αρχίσει να την εκφράζει.

Πρακτικά ένας δρόμος για να εκφραστεί η Καλή Θέληση είναι η ανατροπή όλων των συμπεριφορών που αναφέρθηκαν, με την πρόθεση πάντα να αλλάξει η ανθρωπότητα προς το καλύτερο.

Πιο πνευματικά τώρα, για να εκφραστεί στα μέγιστα η ποιότητα τούτη, χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος να ευθυγραμμιστεί ξανά με την θεϊκή του μονάδα και τη μεγάλη δύναμη που έχει εσωτερικά να εκφράζει το φως σε κάθε του σκέψη και πράξη. Έτσι όταν μπορέσει να θέσει σε έναν τερματισμό κάθε νοητική ή κατώτερης μορφή παρεμβολή από την ροή της θεϊκής του έκφρασης, τότε η Καλή Θέληση θα μπει σε πλήρη δράση. Η εσωτερική πρόοδο, η ανάπτυξη συνειδητότητας, η πνευματική εξύψωση και η συνεχής καλλιέργεια του νου, η ιερή προσευχή και ο διαλογισμός καλώντας την ενέργεια της, είναι η οδός προς την αλλαγή σε ένα νέο τρόπο ορθής έκφρασης των σχέσεων!

Αν νιώθεις την ανάγκη να ενδυναμώσεις εσωτερικά την ποιότητα της Καλής Θελήσεως, δεν έχεις παρά να την καλείς μέσα σου να ενισχύει τις ευγενείς πλευρές του εαυτού σου και να σε οδηγεί σε καθαρές και υγιείς συμπεριφορές μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις σου μα και στην ιερή σχέση με τον Εαυτό σου!

Επιμέλεια: Ελένη Πιππή/ Δασκάλα Εσωτερισμού, Σύμβουλος αυτογνωσίας, Ολιστική θεραπεύτρια

Pin It on Pinterest

Share This