Να Επιλέγεις τους Ανθρώπους…

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις! Να είσαι περήφανος για τα πιο απλά πράγματα μέχρι και τα πιο σπουδαία που του προσφέρεις. Σημασία έχει να κάνεις υγιείς και ορθές επιλογές, πάντα με στόχο να προχωράς, να εξελίσσεσαι ως άτομο και να έχεις θετικά ερεθίσματα γύρω σου.

Να φροντίζεις τις σχέσεις σου! Να επιλέγεις ποιοι θα τριγυρίζουν γύρω από τη ζωή σου, τη καθημερινότητά σου, τις προσωπικές σου στιγμές. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό από το να έχεις δίπλα σου ανθρώπους θετικούς, αγνούς, με όμορφους τρόπους και να σου εμπνέουν την εμπιστοσύνη. Η τοξικότητα ξεκινάει πρώτα, από το περιβάλλον που βρίσκεσαι και τους ανθρώπους που μπορούν να δηλητηριάσουν την ψυχή σου.

Για αυτό να θυμάσαι να περιβάλλεσαι από ανθρώπους:

Που σε Εμπνέουν!

Είναι εκείνοι που μέσα από τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους, σε γεμίζουν με ιδέες και τη διάθεση να δημιουργήσεις, να βάλεις στόχους, να κάνεις αλλαγές και να βιώνεις εσωτερικά την εμπειρία πως είσαι ένας μικρός δημιουργός!

Που σε Κινητοποιούν!

Είναι εκείνοι που δε θα σε αφήσουν να λιμνάσεις, να μείνεις για άλλη μια φορά στάσιμος ή αποκομμένος από τη ζωή. Θα τους ενδιαφέρει η συμμετοχή σου στα κοινά και το πόσο φροντίζεις τον εαυτό σου. Θα σου δώσουν χώρο να καταλάβεις για ποιο λόγο βρίσκεσαι στην απραξία όμως πολύ γρήγορα θα σε κινητοποιούν ξανά, με το να σε βοηθούν να εστιάζεις στις ευκαιρίες και στα κίνητρα που υπάρχουν δίπλα σου!

Που είναι Ευγνώμονες!

Είναι εκείνοι που νιώθουν ευγνωμοσύνη για όλα όσα υπάρχουν και παρέχονται. Είναι αυτοί που θα αναγνωρίζουν πάντα αυτά που προσφέρεις αλλά και που θα κατανοούν την δυσκολία σου στα κρατήματα σου. Θα σε ευχαριστούν για το πιο μικρό μέχρι και το πιο μεγάλο που θα τους διαθέτεις αλλά το πιο σημαντικό, είναι εκείνοι που   θα σου μαθαίνουν πόσο σπουδαίο είναι να νιώθεις ευγνωμοσύνη για αυτά που σου προσφέρει η ζωή!

Που είναι Παθιασμένοι!

Παθιασμένοι με τη ζωή την ίδια! Και με έναν αθώο παιχνιδιάρικο τρόπο, θα σου δείχνουν πώς να παθιάζεσαι και εσύ, ώστε να δημιουργείς, να ονειρεύεσαι, να βάζεις στόχους, να  είσαι με θετικότητα και καλή διάθεση, ώστε να απολαμβάνεις τις μικρές στιγμές της ζωής, χωρίς φόβους και αναστολές!

Που είναι Προοδευτικοί!

Είναι εκείνοι που στα απλά λόγια τους αποκαλούμε ανοιχτόμυαλους. Μπορούν να ακολουθούν το ρεύμα της εποχής χωρίς κριτική σε ότι αλλάζει και συμβαίνει γύρω τους. Είναι ανοιχτοί σε κάθε τι καινούργιο μα και πρωτόγνωρο για αυτούς. Θα το ακούσουν, θα το ψάξουν και θα αποφασίσουν χωρίς να κρίνουν ή να απορρίψουν από την αρχή. Δε θα γκρινιάξουν ούτε θα αντιδράσουν αρνητικά με κάτι που θα είναι έξω από τα γνωστά τους. Θα σε ακούσουν πάντα με προσοχή και δε θα τους εκπλήξουν οι επιλογές σου γιατί θα είναι δικές σου. Θα ξέρουν τις ανάγκες και τις βαθύτερες σκέψεις σου και θα μπορούν να τις κατανοήσουν χωρίς να χρειαστεί να τις υιοθετήσουν και θα σου δείχνουν νέους τρόπους να διαμορφώνεις τον χαρακτήρα και τη ζωή σου!

Που είναι Αισιόδοξοι!

Είναι εκείνοι που βλέπουν πάντα το φως μέσα στο σκοτάδι και θα σε οδηγούν και εσένα προς τα εκεί. Βρίσκουν γρήγορα λύσεις στα προβλήματα και φροντίζουν να μη δημιουργούν αρνητικές καταστάσεις στη ζωή τους. Θα σου δείχνουν τρόπους ώστε να βρίσκεις το καλό μέσα στο αρνητικό και θα σου επαναλαμβάνουν πως το κλειδί σε ότι και αν κάνεις είναι να προχωράς με θετική σκέψη και χαρά στη ζωή σου!

 

Επιμέλεια: Ελένη Πιππή/ Σύμβουλος αυτογνωσίας, Ολιστική θεραπεύτρια