Γράφει η Ελένη Πιππή

 

Ενεργειακοί Καθαρισμοί Χώρων με Καπνό

Όλοι γνωρίζουμε πως η μητέρα γη, μας προσφέρει ότι χρειαζόμαστε για να έχουμε σωματική-ψυχική και νοητική ισορροπία και υγεία. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η θεραπευτική χρήση διαφόρωνφυτών και άλλων υλικών της φύσης για ενεργειακή κάθαρση ή φόρτιση, όπου αυτή χρειάζεται. Γνώσεις αρχαίων πολιτισμών, που έρχονται στη διάθεσή μας, όπου τα μόνα εργαλεία που διέθεταν για ίαση ή ενδυνάμωση, προέρχονταν από τον κόσμο της δημιουργίας μας.

Έτσι χρησιμοποιώντας αποξηραμένα ειδικά φυτά, δεμένα σε μικρά δεμάτια ή σκορπισμένα επάνω σε φωτιά, ή κομμάτια από κορμούς δέντρων, ο αρωματισμένος καπνός που απελευθερώνουν βοηθάει σε αρκετές περιπτώσεις. Κάποια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κυρίως για ενεργειακούς καθαρισμούς του χώρου μας, είναι:

 

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Το φασκόμηλο είναι πλέον ευρύτερα γνωστό για τις εξαγνιστικές του ιδιότητες, κυρίως για τους ενεργειακούς θεραπευτές που ασχολούνται με πλήθος διαφόρων επιβαρυντικών ενεργειών καθώς και σε όσους αισθάνονται πως προσλαμβάνουν,   είτε στον χώρο τους είτε προς τον εαυτό τους, συνεχώς αρνητικές ενέργειες.

Έτσι η καύση του φασκόμηλου βοηθά να εξαγνιστεί πλήρως ένας χώρος και να τον προετοιμάσει για διαλογισμό ή προσευχή, μπορεί να αλλάξει την διάθεση κυρίως σε χώρους με πολλά άτομα και, τέλος, είναι το κατάλληλο βότανο για τελετουργικές και μυητικές διαδικασίες, αφού εξαγνίζει και μετουσιώνει!

 

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΛΕΒΑΝΤΑ

Η λεβάντα είναι ένα βότανο με πάρα πολλές ιδιότητες κατάλληλο όχι μόνο για τους ενεργειακούς θεραπευτές αλλά κα για όσους επιθυμούν να ενισχύουν την γαλήνη και την αρμονία στους χώρους που περνούν την καθημερινότητά τους.

Έτσι η καύση της λεβάντας μπορεί να εγκλωβίσει τις αρνητικές δονήσεις που υπάρχουν σε έναν χώρο, και να τις μετατρέψει σε ενέργειες γαλήνης και χαράς. Τους ενισχύει την αρμονία και την αίσθηση της καθαρότητας. Αποφορτίζει και εξισορροπεί τους χώρους ώστε να ενισχύσει τα αποτελέσματα διαφόρων θεραπειών και να αυξήσει την διορατικότητα και τέλος μπορεί να ενισχύσει την ψυχική προστασία!

 

ΚΕΔΡΟΣ

Η καύση του κέδρου είτε τα αποξηραμένα φύλλα του είτε σε ραβδιά από τον κορμό του δέντρου, εκτός από το ντελικάτο άρωμα που προσδίδει, ενισχύει τις καλές προθέσεις και αυξάνει τις θετικές ενέργειες μέσα σε έναν χώρο.

Έτσι μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να επιφέρουμε θετικές επιρροές όπου χρειάζεται, να απομακρύνουμε ενεργειακά κατάλοιπα που έχουν απομείνει σε κάποιους χώρους και να φέρουμε ειρήνη, καθαρότητα και ευλογίες σε νέους χώρους που θα εγκατασταθούμε ή στους ήδη υπάρχων!

 

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ

Η καύση φύλλων αρτεμισίας ή αψιθιάς, παραδοσιακά γίνεται για τον καθαρισμό και την εξισορρόπηση των ενεργειών σε χώρους που καθημερινά επιβαρύνονται από διαφορετικές και ποικίλες ενέργειες όπως δημόσιοι χώροι.

Επίσης όμως η αψιθιά έχει τη φήμη πως ενεργοποιεί τον κόσμο των ονείρων για αυτό και πολλοί γνώστες την καίνε στο δωμάτιο τους, λίγο πριν τον βραδινό τους ύπνο!

 

PALO SANTO

Το palo santo ανήκει στην οικογένεια του σανδαλόξυλου και η χρήση του στην Ευρώπη έρχεται από φυλές ιθαγενών που βρίσκονται κυρίως στα βάθη της Νότιας Αμερικής.

Είναι το απόλυτο εργαλείο ενός σαμάνου θεραπευτή ή ακόμη και ενός δυτικού ενεργειακού θεραπευτή, για να αποφορτιστεί από βαριές ενεργειακές δονήσεις και ενέργειες και παράλληλα να εξαγνίσει χώρους από ενεργειακά κατάλοιπα μετά από θεραπευτικές διαδικασίες.

Επίσης όταν το καίμε μέσα σε χώρους κατά τη διάρκεια διαλογισμών ή προσευχής, μας συνδέει με υψηλότερες δονήσεις και με την πνευματική μας οικογένεια και τον Ανώτερο Εαυτό μας!

 

ΛΙΒΑΝΙ

Το γνήσιο λιβάνι κατά την καύση του λειτουργεί θαυματουργά. Αρωματίζει ευχάριστα μιας και υπάρχουν πλέον πολλά ήδη καθαρών αρωματικών λιβανιών, αλλά όμως κυρίως, χρησιμοποιείται για να απελευθερωθούν από τους χώρους ενέργειες χαμηλής δόνησης και εντάσεις.

Έτσι καθαγιάζει τους χώρους και προσφέρει μια αίσθηση ανακούφισης, καθώς καθαρίζει αρνητικές ενέργειες όπως άγχος, αρνητισμούς, κακόβουλες σκέψεις, κ.λ.π. Εξισορροπεί αισθήματα απελπισίας και θλίψης καθώς επιφέρει γαλήνη και ευφορία και τέλος, βελτιώνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης για αυτό είναι αποτελεσματικό σε περιόδους μελέτης ή δημιουργικότητας!